Translate

сряда, март 08, 2017

CHOCOLATE ROLL WITH MASCARPONE / Шоколадово руло с маскарпоне


Незнам дали може да се опише вкуса на този изящен десерт. Със сигурност трябва да се опита и със сигурност ще стане любим десерт за всяка трапеза.


Продукти:


3/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
28 г. млечен шоколад
60 г. масло
30 г. какао
4 яйца
3/4 ч.ч. кафява захар
2 с.л. ром


Крем:


250 мл маскарпоне
125 мл течна сметана 35 %
2 с.л. сладко от боровинки
2 с.л. пудра захар


Маслото с шоколада се разтопява и се смесва с какаото до еднородност.


Яйцата се разбиват със захарта поне 5 мин. 


Добавят се смесените брашно и бакпулвер на ниска степен на разбиване.
Приготвя се тава с хартия за печене, като оставяме да е по-дълга и широка от дъното.


Смесваме двете смеси.


 Изсипваме в тавата за печене.


Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса за 6-7 мин. 
Вадим от фурната и обръщаме върху хартия или фолио и влажна кърпа. Хартията се слага за по-чисто изпълнение.


Напръскваме хубаво с ром.
Завиваме с хартията много внимателно на руло, после и с навлажнената кърпа.
Оставяме да изстине напълно.


През това време разбиваме много добре сметаната с пудрата захар. Аз слагам 2 с.л., не обичам да е прекалено сладко, а и сладкото от боровинки придава допълнителна сладост.
 Към разбитата на сняг с връхчета сметана, добавяме маскарпонето и разбъркваме, колкото да се смесят, не бива да се прекалява.


Развиваме внимателно рулото и го намазваме с крема и сладкото от боровинки.
Навиваме го отново и наръсваме по желание с пудра захар.








Няма коментари:

Публикуване на коментар