Translate

неделя, април 09, 2017

RUSSIAN CHOCOLATE CAKE / Руска шоколадова торта



Шоколадова торта с кокосови топки. Попаднах съвсем случайно на тази торта в руски сайт.


Търсех по-различен вкус за шоколадова торта. Трябваше ми хем да е като обикновен десерт, да е с шоколад, да не е много сладко и да се преплита с поне още един вкус. Тогава попаднах на тази руска торта, за която прочетох, че е любимата на Владимир Путин. Не знам дали е вярно, но тортата е невероятно вкусна и със сигурност ще повторя.

Продукти:

За кокосовите топки:

2 жълтъка 
3 с.л. нишесте
250г крема сирене
50г пудра захар
50г кокос

За шоколадовата смес: 

6 белтъка
4 жълтъка
100г шоколад
2с.л. брашно
2с.л. нишесте
2с.л. какао
1с.л. кафява захар 
1ч.л. бакпулвер


Първо започваме с направата на кокосовите топки. В купа слагаме 250г крема сирене, 3с.л. нишесте, 50г пудра захар и 2 жълтъка.


Разбъркваме с блендер и прибавяме 50г кокосови стърготини.


Разбъркваме отново.



Оформяме топки. От това количество смес излизат 12 броя.


Оставяме ги в хладилник и започваме шоколадовата смес.
Първо разбиваме белтъците с щипка сол.


Жълтъците разбиваме с кафявата захар, а шоколада разтопяваме на водна баня. Ако обичате по-сладка торта сложете 2с.л. кафява захар към желтъците.


Към разбитата смес от жълтъци и захар добавяме шоколада. Разбъркваме да се смесят добре.


Следва да добавим внимателно белтъците към шоколадовата смес.

В отделен съд слагаме 2с.л. брашно, 1ч.л. бакпулвер. 2с.л. нишесте и 2с.л. какао. Прибавяме и тях към шоколадовата смес, като пресяваме със сито.


Разбъркваме добре до еднородна смес, без бучки.
В 20 см форма, покрита с хартия за печене, нареждаме кокосовите топки, които сме оставили в хладилник. Върху тях изливаме шоколадовата смес и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Готовият блат оставяме да изстине.


Заливаме с разтопен шоколад и сметана и украсяваме по желание.



Източници: Елена Баженова
https://www.youtube.com/watch?v=CjJKqgqTfPM

Няма коментари:

Публикуване на коментар