Торта, която завладява с неустоим вкус и те кара да искаш още.
Тази орехова торта с маскарпоне крем е толкова вкусна, че думите са излишни и е най-добре да пристъпя към рецептата,
Продукти:
4 яйца разбити
200г меко масло
200г кафява захар
200г брашно
2ч.л. бакпулвер
120г орехи
Ingredients / Продукти за блатовете |
Маскарпоне крем:
300г маскарпоне
200г заквасена сметана
4 с.л. пудра захар
Включваме фурната на 180 градуса. Приготвяме две тавички с 20 см диаметър с хартия за печене.
Мекото масло и захарта се разбиват на крем. Прибавят се постепенно яйцата и се разбива отново. Пресяваме брашното с бакпулвера и разбъркваме с метална лъжица. Накрая добавяме едросмляните на парченца орехи и отново разбъркваме.
Разделяме сместа на две и печем отделно два блата за около 20-25 минути.
Слагаме изпечените блатове върху решетка и оставяме да поизстинат.
Следва да направим маскарпоне крема. Разбиваме сметаната със захарта и прибавяме към маскарпонето. Разбиваме отново, но не много, а само колкото да се смесят сметаната и маскарпонето.
Mascarpone cream / Маскарпоне крем |
Слепваме с втория блат като сандвич и намазваме отстрани и отгоре с крема.
Украсяваме с орехи и ядливи теменужки.
Edible flower / Ядливи цветя |
много пролетна и хубава
ОтговорИзтриване