Пролет е и слънцето все повече се усмихва! Това пролетно усещане днес се пренесе и в моята кухня.
Сурова кокосова торта и задължително с пролетните ягоди! Рецептата се получи по време на самото правене на веган тортата. Отново суровата торта е без захар.
Продукти:
Първи блат:
200г кашу
200г фурми
3с.л. какаово масло
1/4 ч.л. морска сол
2 банана
1/2 лимон
Втори блат:
200г кокосово брашно
200г ягоди
3 с.л. кокосово масло
1-2 с.л. мед
1/2 лимон
Кашуто и фурмите накисваме за няколко часа в студена вода. По-подробно тук.
Блендираме всички продукти за първия блат. Слагаме сместа в 17см форма за торта и оставяме в хладилник, докато правим следващия блат.
Отново в блендер слагаме всички продукти и блендираме. Подобна рецепта тук.
Оставяме тортата отново в хладилник за около 20 мин. След това я заливаме с темпериран тъмен шоколад. Украсяваме с кокосови стърготини.
Лесна за приготвяне, бързо изпълнение и свежа, с дъх на пролет торта!
Няма коментари:
Публикуване на коментар