Translate

понеделник, август 07, 2017

Fried zucchini / Пържени тиквички


Вегетарианско ястие

 


Обичам тиквички, но предпочитам тиквички, които са расли в България. Сорта им от този в Англия, където живея е доста различен. Сега им е сезона и аз си намерих български тиквички в българския магазин в Манчестър


Избрах да си сготвя пържени тиквички с млечен сос. Съвсем обикновено вегетарианско ястие. Направила съм го така, както си го обичам, без брашно, пържени в слънчогледово олио и  с вкусният млечен сос с чесън, магданоз и копър.
Е, без да се усетя направо представих рецептата, хихихи.

Продукти за 2:


3 средно големи тиквички
българско кисело мляко
чесън
пресен копър
пресен магданоз
слънчогледово олио
сол


Разбира се, започваме с тиквичките. Режат се на шайби.


В касерола или тиган загряваме олио и започваме да пържим тиквичките до златисто.


 Остава млечният сос, който също е буквално за начинаещи готвачи, хехехе.
Разбъркваме кисело мляко с наситнен чесън, копър и магданоз. Аз си слагам и малко от олиото, в което съм пържила тиквичките. Някак по-вкусно ми е, а и така съм виждала да прави баба.


Не забравяйте да посолявате, иначе рискувате да ви се получи леко безвкусно.


Ами това е то цялата философия :) 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар